មានអាហារច្រើនប្រភេទណាស់
ដែលអាចជួយក្នុងការបង្កើនការចងចាំរបស់អ្នកបាន តែថ្ងៃនេះ មង្គលការ
សូមធ្វើការណែនាំនូវកំពូលអាហារមួយចំនួន ដែលជួយពន្លឿនការចងចាំ
និងល្អបំផុតសម្រាប់ប្រព័ន្ធខួរក្បាល។
១. ផ្លែបឺរ
ផ្លែបឺរ ធ្វើឲ្យមានភាពប្រសើរឡើងនូវលំហូរអុកស៊ីសែនទៅកាន់ខួរក្បាល ដែលសម្រួលដល់ការចងចាំ និងបង្កើនសុខភាពខួរក្បាល។
២. ត្រី
ត្រីដែលមានសារធាតុខ្លាញ់ ដូចជាត្រីសាល់ម៉ុន ត្រីស្បៃកា
និងត្រីម្យ៉ាង
ដែលការពារខួរក្បាលរបស់អ្នកពីការអន់ថយនៃប្រព័ន្ធការចង់ចាំ
និងធ្វើឲ្យប្រសើរឡើងនូវមុខងាររបស់ខួរក្បាល។
ត្រីទាំងនេះត្រូវបានផ្ទុកជាមួយ អាស៊ីតអូមេហ្គា ៣, ជាពិសេសសារធាតុ DHA
ដែលមានប្រយោជន៍ដល់សុខភាព ហើយមានឥទ្ធិពលខ្លាំងចំពោះប្រព័ន្ធខួរក្បាល
និងបេះដូង។
៣. ផ្លែប៉ោម
ពេលទទួលទានផ្លែប៉ោមត្រូវលាងសម្អាតឲ្យបានស្អាត
ហើយត្រូវទទួលទានទាំងសំបក។ ដូចគ្នានេះផងដែរ
ផ្លែប៉ោមពណ៌ក្រហមគឺមានប្រយោជន៍ច្រើនជាងផ្លែប៉ោមពណ៌បៃតងសម្រាប់
ខួរក្បាល។ លើសពីនេះទៅទៀតផ្លៃប៉ោមពណ៌ក្រហម គឺសម្បូរទៅដោយ anthocyanin
ដែលមានសមត្ថភាពក្នុងការបង្កើនការចងចាំនៃប្រព័ន្ធខួរក្បាលរបស់អ្នក។
៤. សូកូឡា
សូកូឡាពណ៌ខ្មៅផ្ទុកទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអិកស៊ីតកម្ម
ដែលមានប្រយោជន៍ខ្លាំងណាស់ចំពោះបេះដូង និងខួរក្បាលរបស់អ្នក។
លើលពីនេះទៅទៀត សូកូឡាទឹកដោះគោអាចជួយបង្កើនភាពខ្លាំង
និងការចងចាំបានយ៉ាងល្អផងដែរ។
៥. ផ្លែ blueberry
នេះជាប្រភេទផ្លែឈើដែលសម្បូរនៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម។
ពួកគេអាចការពារខួរក្បាលពីការខូចខាត និងភាពតានតឹងដោយសារអុកស៊ីតកម្ម។
ពួកគេក៏បានធ្វើឲ្យមានភាពប្រសើរឡើងនូវមុខងារខួរក្បាលដូចជា
ការធ្វើការសម្រេចចិត្ត, ការគិតពិចារណា និងការយល់ដឹងពាក្យសម្ដី
បានយ៉ាងឆាប់រហ័ស៕
No comments:
Post a Comment